Julkort i stora lass!

Denna gången handlar utmaningen om något som verkligen hör denna tid till - julkort. Gör du dina egna julkort? Hur gör du dem? Vilka färger? Tekniker? Material?
Några av tjejerna ur designteamet visar här exempel på deras kort. Titta på dem och låt dig inspireras till att göra egna!

julkort - kicki
Kicki
Cardstock: Bazzill, Prism. Mönstrat: Sweetwater
Stämplar från Inkido, Kortmakaren, Hero Arts och Magnolia (har modifierat den lite och gjort en yxa istället för hammare). Den vita stämpeldynan är embossad med ett glittrigt genomskinligt EP, motiven är fäglagda med distresser. Sedan är det en massa glitterlim, 3D-lack, prismaglitter, punchat, QK, brad och en liten bit garn som halsduk.

julkort - kicki2
Kicki
Det här kortet kan jag inte helt ta åt mig äran åt. Det är vår lilla julkortsutmaning här hemma; barnen målar och jag gör korten. Det här kortet har Maja (3år) målat motivet på med utspädda distresser.
Cardstock: Bazzill, KMA. Mönstrat: DCWV
Stämplarna är från Magenta och Kortmakaren. Sedan är det QK-stjärnor med lite silver på kanterna, Fluid Chalk, brun penna och garn.

julkort - emilia
Emilia
Papper från Basic Grey, bakgrundsstämpel med snöflingor från Kortmakaren, alfabetsstämplar från Forma Hantverk (designer Zarah), embossing pulver silver från Ranger, öljetter från Making Memories, paljetter från Panduro Hobby

Sedan har Anna gjort fyra härliga kort där hon utgått från samma röda och gröna kortbas, distressmålade hÄngel-motiv. diverse, blommor, fern-stans etc.
julkort - Anna2

julkort - Anna1

julkort - Anna

julkort - Anna3

Rita, måla eller skriv på korten!

De flesta av oss är lite väl rädda om våra foton. Med all rätt! Men handen på hjärtat...visst har du antingen negativen sparade hemma eller originalet på en cd? Jag förstod väl det. Det är alltså lätt att framkalla ett nytt foto om något går på tok, så varför vara rädd? Den här gången är utmaningen till er att våga rita, måla eller skriva på era foton. Några av tjejerna i designteamet har laborerat lite och här får ni se deras läckra resultat. Nu är det DIN tur att testa! Maila oss sedan så vi får se! scraputmaningen@milly.se

rita på kort - camilla
Camilla

rita på foto - anna-carin
Anna-Carin

rita på foto -kicki
Kicki
Layouten är en lift av en LO av Knasbanan/Sofie.
Cardstock: Lana & DCWV, Mönstrat: DCWV
Punchat, QK, tyggerberor, lingarn, Foof-a-La knappar, brun och vit penna


Våga blanda mönster!

Här ser ni två härliga sidor som Kristina Selhammer gjorde inspirerad av vår mönsterutmaning. Visst blev de härliga! Vilka fina foton dessutom! Det material hon använt är papper Daisy D och Basic Gray.Garn från Basic Gray och övriga dekorationer daisy D.
Tack för att du ville visa oss Kristina!  :-)

mönster - selhammer

mönster -selhammer2

Våga blanda mönster!

Hurdan scrappare är du? Håller du dig till kända och väl beprövade marker eller vågar du mixa vilt? Utmaningen den här gången är att du ska mixa 5 olika mönstrade papper. Självklart kan de vara från samma tillverkare så de harmoniserar fint men de kan lika gärna vara olika och ändå ge härliga effekter till dina layouter. Titta här på vad våra designers har gjort med sina papper och sätt dig sedan och testa själv. Du kanske till och med blir förvånad över hur kul det är att mixa!  :-)

blanda mönster Kicki
Kicki
Bazzill cardstock, blandade mönstrade papper, Heidi Swapp chipboard, Foof-a-La knapp, Doodlebug brads, floss, Fluid Chalk, QK Metro, häftklamrar, svart penna.

blanda mönster Camilla
Camilla
Papper: Provo craft, Basic Grey, Wild aspargus, Scalloped Bazzill, akvarellpapper Penna: Zig journaling and title pen cofee, vit sakura soufflé  Övrigt: Häftklammer

blanda mönster Emilia
Emilia
3 papper från Chatterbox och de andra två vet jag ej tillverkare på, rubons AMM, blomma från Prima.

Reklamutmaning

Här kommer ytterligare två versioner av reklamannonsen från inlägget under. Dessa kommer från Jenny och Anna-Carin. Jag hoppas ni blir inspirerade till tusen!  :-)

annons1-jenny
Jenny

annons1-annacarin
Anna-Carin

Reklamutmaning

Den här gången är det dags för en härlig reklamutmaning. Reklamannonser är ett utmärkt sätt att inspireras av när det gäller scrapping. Reklammakarna har total koll på hur designen ska bli tilltalande och det är ju något som även vi scrappare vill förstås. Här nedan ser ni först den aktuella annonsen samt ett exempel på hur vår duktiga Moma har tagit till sig den. Nu är frågan - hur kan DU använda denna annons? Maila gärna in och visa oss! scraputmaningen@milly.se

annons1

annons1-moma
Moma
Använt material: Signature suite, BG Sweet Pea Alyssia Carmella Cream och Scrapbour Calambour samt lite rosa Bazzill och en yttepytte bit Colormates i Beige. Organzaband från AMM, Forever Flowers No 6, ett gem, ett klistermärke från Panduro - Tilda samt sist men inte minst: Barnbarn-"stämpel" som kan beställas på BigMoments (egen design mao). Texten "mormor läser saga" har jag skrivit ut med ljust rosa från datorn och sedan fyllt i med Sakura Souffle.

Textremsor

Här har vi fått ett jättefint bidrag från Anna (Morfen) där hon visar hur hon använde sig av textremsor på Felicias layout. Tack Anna!
textremsor - Morfen

Textremsor

Idag är det dags för textremsor på utmaningslayouterna. Man kan använda dessa till både rubriker och till själva texten. Här ser ni några exempel på vad några av våra duktiga tjejer har gjort. På vilket sätt använder du textremsor? Visa oss gärna!

textremsor jenny
Jenny

textremsor camilla
Camilla

textremsor emilia
Emilia

Vad skulle du aldrig...?

Det finns saker som man aldrig någonsin har tänkt sig göra eller som man skulle vilja råka ut för. Vad det är varierar starkt från person till person. Vad skulle du aldrig? Sätt dig och fundera och skjut sedan iväg en layout som handlar om det. Vill du inte göra om dig själv så kanske det är något som maken, barnen eller någon annan känner. Här nere kommer ett antal förslag från tjejerna.

skullealdrigkicki
Kicki

Skulle aldrig Camilla
Camilla

skullealdrigmarie
Marie

Monika Martinson

Här får vi presentera Monika Martinson:

Jag heter Monika men kallas för Moma i alla forum. Jag bor med min sambo Tim och dotter Isabel i Södertälje. Jag arbetar som informatör/projektledare på NTF.

Scrapbookingen upptäckte jag strax efter Isabel föddes, när jag ville ge henne något mer än ett vanligt ”mitt första år”-album. Sedan dess har jag varit fast och scrappar nog lika mycket för min skull som för hennes nu. Jag insåg ganska snabbt att scrapbookingen kombinerar alla mina tidigare fritidsintressens som foto, målning, att sy, brodera, sticka virka… Jag har provat det mesta som finns i Pandurokatalogen vid något tillfälle och har även skapat en hel del digitalt i arbetet.

Min scrapstil brukar folk säga är romantiskt och det stämmer nog. Jag är en obotlig romantiker och i scrapbookingen får jag låta det synas precis så mycket som jag själv vill.  Jag använder mycket fluid chalks, skär gärna ut mönster ur papper och är ganska monokromatisk så till vida att jag har svårt att blanda många färger i en och samma lo.

Jag scrappar också digitalt och fram till nyligen var jag säker på att de digitala loerna skulle efterhärma verkligheten. Nu har jag insett att papperskänslan aldrig kommer bli den samma i en digital lo och att pappersscrappande och digitalt scrappande är två skilda saker. Min digitala stil har därför förändrats och skiljer sig därför från min pappersstil lite.

Utöver att scrappa ritar jag skisser som jag lägger ut i min skissblogg, jag skapar digitala scrapkit (finns i en annan blogg), designar egna papper och gör en hel del annat också. Min dröm är att snart kunna trycka upp mina papper och sälja dem.

Monika Martinsson

Kristiina Katajikko

Här presenterar vi Kristiina Katajikko:

Kristiina heter jag och är 32 år. Jag är född och uppvuxen i Finland, men bor i Stockholm sedan 11 år tillbaka. Jag har även bott ett år i USA och därför scrappar jag på tre språk. Jag är gift med Rickard och tillsammans hyr vi ett hobbyrum från bostadsföreningen där vi sitter och pysslar. Han målar små tennsoldater och jag scrappar. Jag är nu inne på mitt andra år som scrapare. Men det är egentligen inte hela sanningen för jag kom i kontakt med scrapbooking under vår jordenruntresa 2003 och köpte då en hel massa grejer, utan att komma till skott. Jag kände till Two peas in a bucket, men hade noll koll på svenska scrappare tills jag hittade Papprikas butik som för övrigt ligger väldigt nära där jag bor! Så därför brukar jag säga att jag har ”scrapshoppat” i tre år, men scrappat i ett, men sedan när jag väl började att scrappa fastnade jag direkt. Eftersom jag har varken barn eller husdjur så scrappar jag gamla kort, semesterbilder, BOM och gör en hel del presentalbum till andra. Hur mycket jag än tycker om fina LO:s med perfekta nya bilder så vill jag utmana folk att göra sina ”gamla” bilder, bilder som kanske inte är några fotografiska  mästerverk, men som en eller annan anledning är känslomässigt betydelsefulla bilder. Det är synd att låta dem bli liggande bara för att de inte klarar en engagerad scrappares granskande blick. Sedan tycker jag också att det är viktigt med dokumentation, om inte annat så kan man skriva några rader på baksidan, där det inte syns, men där kommande generationer kan läsa den. Det är så tråkigt att titta på gamla fotoalbum utan att ha en aning om vilka människorna på bilderna är. Min husgud är Ali Edwards, jag tycker om nästan allt som hon gör. Annars gillar jag de Layouts som finns i tidningen ”Simple Scrapbooks”. Jag gillar både shabbychic och rena linjer, men freestyle är inte min grej. Under det här året har jag provat på alla möjliga tekniker och stilar vilket jag tycker är bra att göra i början. På tal om att samla på sig saker; rent ekonomiskt sett är det kanske bra att ha en linje, både när det gäller färg och grejer som man använder. Men för mig är det ren och skär vardags lyx att kunna göra det man känner för och slippa tänka att; nej det där går inte- just det där som jag behövde hade jag inte hemma. Ingen kan ha allt, det är inte det jag menar, men med lite mer bredd öppnar man upp för fantasin. Jag känner mig väldigt stolt över att få vara med i Sraputmaningens Design Team. Det ska bli så kul och jag ser fram emot kommande uppdrag.
Kristiina Katajikko

Jenny-Li

Här kommer en presentation av Jenny-Li och hennes härliga layout om sig själv.

Jag heter Jenny - på nätet vanligen jenny_li. Jag bor med sambo och två söner (Elias 2½ år och Axel 4 månader) norr om Stockholm. Jag började scrappa när Elias var bebis, alltså för ungefär 2 år sedan.
Jag har ofta sagt att scrappingen är det mest egoistiska jag gör - har inga ambitioner att scrappa alla foton, alla händelser eller ens alla milstolpar i sönernas liv, utan scrappar helt och hållet som avkoppling och kreativ lek för egen del. Att killarna sen ändå kommer att få album med sig ut i livet som de förhoppningsvis ska värdesätta och uppskatta, det är bara en bonus!
Jag utgår inte heller alltid från fotot när jag scrappar - utan från vad jag vill berätta. Fotot är inte fokus - utan en illustration. Texten, eller budskapet, är det jag vill att mina barn ska få med sig in i vuxenvärlden så småningom.
Min stil präglas dels av min stora passion för färg, form och typografi, dels av att jag envisas med att hålla mitt scrappande "low-tech". Jag äger exempelvis ingen skrivare och skriver i princip all journaling för hand. Att jag är intresserad av typografi innebär att jag ständigt jagar bokstäver i alla former - chipboards, stickers, rub-ons - och quickutz förstås. Annars dekorerar jag oftast ganska sparsamt - tycker att  mönstrat papper räcker som dekoration många gånger.
Mina färgval bygger oftast på en neutral bas - svart, vitt, beige, brunt - och sen någon färg ur fotot och ett komplement till det. Älskar kontraster och otippade färgkombinationer - monokromatiska layouter är däremot inte riktigt min grej...!
Om min presentationslayout - för dem som känner mig väl är det här rätt uppenbart, men jag ska förklara för er som inte känner mig så väl. Jag har lekt lite med symbolik här - om man skulle plocka bort tankebubblan skulle man få kvar en väldigt strukturerad layout, raka linjer, ordning och reda. Sådan verkar jag nog på ytan - men om man gläntar på dörren in till mina tankar, så träder sanningen fram - en ganska virrig person som tänker på sjuhundra saker samtidigt, och ofta rör till det! ;o)

Jenny Lingstam

Emilia

Här kommer presentation av Emilia:

Jag heter Emilia (vilket jag även kallas på scrappiz och andra forum) och är 27 år. Jag bor i ett liten stuga på landet tillsammans med min sambo och vi väntar vårt första barn i januari. Jag började med scrapbooking när jag var au pair i USA 2001, men hade sedan ett uppehåll några år innan jag insåg att denna underbara hobby börjat bli riktigt populär även i Sverige. Jag scrappar i lite olika format och allra roligast tycker jag det är att göra minialbum och att scrappa lite andra saker och ting. När jag gör lo:s så blir det ofta med ganska många fotografier och mycket text. Jag gillar att scrappa efter utmaningar som får en att testa något annorlunda eller tänka på ett nytt sätt och tycker det här ska bli jättespännande!

Emilia Rällsjö

Anna Kassfeldt

Då har turen kommit till presentation av Anna Kassfeldt. Så här säger hon själv:

På nätet brukar jag kalla mig för Anna K, mer fantasi än så hade jag inte första gången jag skapade mig ett konto och sedan har det fått hänga med. Mest håller jag till på pyssel.net, men jag är även en flitig läsare på Scrappiz, men där skriver jag inte så mycket.
Jag är 28 år och bor i Piteå tillsammans med min man John och vår storpudeltik Milla. Till vardags är jag gymnasielärare på en naturbruksskola och undervisar i svenska och engelska. Jag extraknäcker dessutom på ett träningscenter som aerobicinstruktör sedan 1998.
Jag har scrappat på allvar sedan mars 2006 innan dess var jag till största delen kortmakare. Jag älskar Bazzill och Chatterbox papper. Förut kunde jag knappt scrappa en LO utan Chatterbox, men numera har även andra märken av mönstrade papper hittat hem till mig. Andra favoriter i scraplådan är så klart fluid chalk, akrylfärk, foamstamps, min QK, brads, öljetter och annat smått och gått. Något som jag har dille på just nu är band, band, band och åter band. Förut visste jag inte vad jag skulle göra av alla band och nu använder jag band på nästan alla layouter. Jag scrappar bara i 12 x 12, kanske skulle utmana mig själv att scrappa i en annan storlek.

Anna Kassfeldt

Camilla Stenlund

Då får vi lov att presentera Camilla Stenlund och hennes layout om favoriter och hon säger att bakgrunden egentligen är orange men att hennes scanner föredrog gult.  :-)
Så här säger Camilla om sig själv:

Mitt namn är Camilla Stenlund och kallar mig Floweret på nätet. Det bästa jag vet är mina två barn, min sambo, friluftsliv, att pyssla och baka kakor. Bor på två ställen, mest i Saxnäs i södra lapplands fjälltrakter och just nu i Tungelsta söder om Stockholm. Scrappat sedan 2004 och har en stil åt det hemmagjorda och sneda hållet dvs mycket handskrivet och rivna kanter. Gör oftast sidor i A4 format och minialbum men nytt för i år är 12 tum för sidor med mina barn ihop. Ser fram emot att skapa i utmaningarnas tecken då jag ofta hittar på utmaningar åt mig själv för att släppa loss kreativiteten!!

Camilla Sten


Anna-Carin Mattsson

Här kommer nästa presentation samt en layout om något som ligger Anna-Carin kärt.

Jag heter Anna-Carin Mattsson (född -77). Sedan mars 2004 är jag gift med Peter och sedan februari 2005 även mamma till vår dotter Andréa. Inte nog med det, jag är också matte till två kattdamer. Vi bor till Sollentuna och trivs jättebra.  Jag har scrappat sen januari 2006 och min stil kan väl bäst beskrivas som grafisk, stilren och sparsam med dekorationer. Det viktigaste för mig är att berätta historien bakom fotot, eller hitta ett foto som passar till en historia. Att fånga vardagens små ljusglimtar, anekdoter utan att för den skull scrappa alla foton eller händelser. Scrappar främst i lettersize men har provat på 12x12 ibland. Favoritprodukt just nu är Chatterbox härliga mönstrade papper. Gillar också min QK-tång, brads, öljetter, knappar och foamstamps.
Anna-Carin Mattsson

Kristina Mårdby

Först ut i raden av presentationer och layouter om sig själva är Kristina Mårdby. Så här säger hon:

Jag heter Kristina Mårdby men är mest känd på nätet som pickos/Kicki och häckar på
www.scrappiz.se mest varje dag... Jag är snart 29 år gammal och är gift med Niklas och vi har två barn tillsammans: Maja (dec -03) och Elias (okt -05) samt Niklas son Lucas (aug -00) varannan helg, och det är dessa som oftast syns på mina layouter. Vi bor i V. Frölunda i Göteborg sedan  5 år tillbaka.
Skapat i olika former har jag gjort så länge jag kan minnas och scrappat har jag gjort sedan -98 men den stora utvecklingen har kommit de senaste åren. Jag har ingen bestämd stil direkt (förutom kanske att jag ofta har många foton på mina sidor) utan gillar att testa på det mesta. Jag älskar att arbeta efter skisser (och andra utmaningar med) för då går det mycket fortare för mig, vilket är bra när man inte har så mycket tid för skapande.

Kristina Mårdby

Vem är DU?

Den här veckan tänkte jag att vi skulle fokusera på oss själva. Vad är det som gör dig till just dig? Vem ÄR du? Vad gillar du? Vad tänker och känner du? Ta fram något du känner eller upplever just nu och få ner det på en layout. Prioritera DIG på papper (eller digitalt förstås för er som digiscrappar) för en gångs skull!

Här nedan ser ni en layout som jag har gjort om mig och snart kommer de övriga tjejerna att fylla på med sina layouter.

Scrappa på och skicka dem gärna till oss så får ni vara med och visa upp!
scraputmaningen@milly.se (max 500x500 pixlar är du snäll)

Marie Karlsson
Layout gjord av Marie Karlsson

Här är Scraputmaningens designteam!

Ja nu är ni bra nyfikna va? Efter tuffa sållningar bland många duktiga sökande så har nu ett team utsetts. Jag har fått bekräftelse från alla utom en hittills så nu presenterar jag gänget.

Här är de duktiga tjejerna utan inbördes ordning:
Camilla Stenlund
Jenny-Li
Kristiina Katajikko
Monika Martinson
Hanna Ståhl
Emilia
Anna-Carin Mattsson
Kristina Mårdby
Anna Kassfeldt

GRATTIS till er tjejer! Och ett STORT tack till alla ni andra som sökte men inte kom med. Ni var alla superduktiga på olika vis så se det inte som ett nederlag!

Tjejerna är satta i arbete och ni kommer snart att få se deras fina alster här på sidan. Så håll koll!