1:a Advent - "Julbollar"

Hej alla läsare jag hoppas ni har/får en mysig och varm första advent med glögg, pepparkakor, stakar och stjärnor.

Idag tänkte vi på scraputmaningen bjuda på lite Julpysselinspiration i form av små julbollar att hänga i fänstret eller i granen eller på nått annat ställe man vill dekorera lite extra :-)


Det man behöver är papper (spillbitar funkar utmärkt), cirkelstans, chalk, lim (prova själv vilket du tycker funkar bäst) och band.Bollarna blir olika stora beroende på vilken storlek på cirkelstans man använt, min är ganska stor 3-4cm i diameter kanske.

* Börja med att stansa ut 20 cirklar ur valfritt papper.* chalka kanterna på alla cirklarna och vik sedan in deras kanter så de blir till sådana här triangar: (man får prova sig fram lite första för att se hur mycket det är man ska vika in men när man gjort några så får man in känslan :-D )

  

*Nu börjar man med första varvet av cirklar, montera ihop 5 stycken sida mot sida så de bildar en "ring", jag har här valt att använda fotofix mellan bitarna men ni kanske kommer på nått bättre lim :-)

 

* Fortsätt att sätta dit 5 till mot de sidor som är "fria" och sen fem till mellan de fem så ni får en sån här boll:

 

* Montera dit de sista 5 cirklarna MEN limma inte ihop de sista två sidorna mot varandra, där ska man pilla ner bandet snart.

* Nu är det dags att välja ut vilket band du vill ha och även mäta ut önskad längd beroende på hur de ska hänga :-) Knyt sedan en knut av de två ändarna på bandet:

 

* Stoppa ner bandets knut i springan som är kvar i bollen och montera därefter ihop även den med lim.
* Nu är det bara att hänga upp din boll eller om du vill kan du dekorera den lite mera med kanske lite bling eller kanske en toffs :-D

(Alla småbilderna är klickbara så man kan få se dem större)


Om du blir inspirerad att åxå prova dessa julbollar så vill vi gärna se så sätt igång å skapa och låt kreativiteten flöda!

Om du vill få chansen att synas i Scraputmaningens blogg, maila då ditt bidrag till Scraputmaningen@gmail.com  innan Fre. 19/12 och förminska ditt bidrag till 500 pixlar. Av de inkomna bidragen kommer vi att välja ut några som kommer att visas i bloggen så vänta gärna med uppladdning i din egen blogg tills vi har gjort vårt urval. Märk mailet "1:a advent - julbollar"

Salig blandning v 48

Idag är det torsdag och den saliga blandningen kommer ut en dag försent. Men vi hoppas att ni är desto mer sugna på att ta tag i den. Här kommer veckans härliga saliga blandning:

*Huvudfärger: svart & rosa
*Band
*Minst 3 mönstrade papper

Dessa grejer måste vara med på ert alster men i övrigt så får ni lägga till vad ni vill!

Här är teamets tolkning som denna vecka bara är ett. Men desto snyggare då! Här är Fnyz LO:


Så sätt igång å skapa och låt kreativiteten flöda! Om du vill få chansen att synas i Scraputmaningens blogg, maila då ditt bidrag till
Scraputmaningen@gmail.com  innan tis den 30/11 och förminska ditt bidrag till 500 pixlar. Vi vill gärna se olika sorters alster såsom digitala, kort eller vanliga LO:s.  Av de inkomna bidragen kommer vi att välja ut några som kommer att visas i bloggen så vänta gärna med uppladdning i din egen blogg tills vi har gjort vårt urval. Märk mailet "Salig blanding v. 48".

Ha det gott!
/Scraputmaningens designteam

Novembertävling

Nu är det tävlingsdags igen!!

Den här gången består tävlingen av en annons. Kolla in annonsen och inspireras på vilket sätt du vill, upplägg, färger m.m.


Visst är det härligt hur man kan få inspireras från annonser som inte alls har med vår hobby att göra men som ändå kan tillföra hobbyn så mkt!?

Vinsten består av ett paket med supersnygga alfabetsstickers. Här är en bild på de härliga alfabeten.
Sponsor för den tävlingen är:Skynda dig att kolla in mer läckerheter som finns
scrapduon! Här kommer teamets alster som är inspirerade av annonsen. Först ut är Fnyz:


Pickos


Kakan


Om du vill vara med och tävla så maila ditt bidrag till Scraputmaningen@gmail.com  innan tis den 25/11 och förminska ditt bidrag till 500 pixlar. Vi vill gärna se olika sorters alster såsom kort eller vanliga LO:s. Märk mailet "Novemertävling". Du kan bidra med max ett alster per person och det ska vara nygjort till tävlingen. Du får gärna visa ditt alster i din egen blogg innan deadline.

/Scraputmaningens designteam


Salig blandning v 46

Här kommer nya veckans saliga blandning. Ni ska använda dessa grejer men får lägga till så mkt annat ni vill:

* Akrylfärg
* Stickers
* Brads


Här kommer designteamet tolkningar

Kicki/Pickos:K8an:Kakan:Hanna/Fnyz:Maila ditt bidrag till
Scraputmaningen@gmail.com  innan tis den 18/11 och förminska ditt bidrag till 500 pixlar. Vi vill gärna se olika sorters alster såsom digitala, kort eller vanliga LO:s.  Av de inkomna bidragen kommer vi att välja ut några som kommer att visas i bloggen så vänta gärna med uppladdning i din egen blogg tills vi har gjort vårt urval. Märk mailet "Salig blanding v. 46".
Å så fick vi ju in underbara bidrag från er läsare åxå :-D på förra veckans saliga blandning då man skulle ha med

*Gult
*Riven kant
*Dymoremsa


Lena/molly
har skickat in ett digitalt alster:å så en solig layout från Catarina:Så nu hoppas vi ni får ltie inspiration :-D, scrappa lugnt

///designteamet


Salig blandning v 45

Här kommer nya veckans saliga blandning. Ni ska använda dessa grejer men får lägga till så mkt annat ni vill:

*Gult
*Riven kant
*Dymoremsa

Här kommer designteamet tolkningar

K8an


Kakan


Fnyz


Maila ditt bidrag till
Scraputmaningen@gmail.com  innan tis den 12/11 och förminska ditt bidrag till 500 pixlar. Vi vill gärna se olika sorters alster såsom digitala, kort eller vanliga LO:s.  Av de inkomna bidragen kommer vi att välja ut några som kommer att visas i bloggen så vänta gärna med uppladdning i din egen blogg tills vi har gjort vårt urval. Märk mailet "Salig blanding v. 45".

Scrappa lagom ;)
// Scraputmaningens Designteam