Blinga vår blogg!

Nu är snart tiden ute för er att kunna påverka Scraputmaningens utseende.
Vi har ju en tävling där någon av er kommer att få äran att tillverka vår logga.

Senast 31 januari vill vi ha era bidrag!

Läs mer
här.

Använd tyg

Den här gången är utmaningen att använda dig av tyg! Tyg är något som många av oss har hemma i våra gömmor. Det kan vara allt från spillbitar från syprojekt till gamla kläder. Se här hur våra designers använt tyg på sina alster och sätt dig sedan och lek själv! Länka gärna till ditt alster i kommentarerna eller maila oss ditt alster så visar vi det här. scraputmaningen@milly.se

Kicki
använd tyg - kicki

Emilia
använda tyg-emilia

Moma
använda tyg - moma 2

Moma
använda tyg - moma 1

Scraplifta sig själv

Utmaningen den här gången är att scraplifta ett av dina egna alster. Visa oss gärna dina liftningar - mejla till scraputmaningen@milly.se.
Teamet har tagit fram en layout från sina pärmar och sedan tolkat en egen, titta här:

AnnaK visar sina:
Den gamla
Anna K:s gamla

Den nya
Anna K:s nya


Johanna/Silwestar visar sina
Den gamla
Silwerstars gamla

Den nya
Silwerstars nya

Morfen visar sina
Den gamla
Morfens gamla

Den nya

Morfens nya (ram)

9 saker

Utmaningen den här gången är att använda dig av NIO SAKER. Det kan vara nio saker av en och samma sort eller nio olika saker. Fritt fram för egna tolkningar! Kolla in vad teamet har gjort och inspireras av deras fina layouter!

Johanna/silwerstar har använt sig av 9 brads.
9saker-silwerstar
Papper: Bazzill & ev Prism, Piggy Tales - Little red riding hood, Big eyes; runda brads – All My Memories, Vit o Svart penna; Chipboardbokstäver – Heidi Swapp; QuicKutz - Studio

Kicki
9saker-kicki
Cardstock: Lana, Prism
Övrigt: tyggerbera, brads (Bazzill), symaskinsömmar, band (Åhlens), bokstavsstämplar (Artemio), svart och blåmetallic penna


Här har Anna K gjort en annan twist på utmaningen genom att använda sig av 9 olika saker.
9saker-annaK
Bazzill, Crate paper, Foto, Chipboard - Heidi Swapp, Akrylfärg - Studio Acrylic, QK - Abigail, Band, Vit penna, Fluid chalk (dark brown)

Emilia har använt nio öljetter och nio textremsor.
9saker-emilia
Bazzill, Crate paper, foam stamps EK Success, clear stamps Forma Hantverk

Mikla har använt sig av nio mönstrade papper
Miklas 9saker

Reklamannons

Den här gången är vår utmaning till er alla att använda denna reklam för att göra en layout. Vad kan du plocka från denna? Textens utformning? Rubriken? Gruppen med tre små foton? Designen som helhet? Eller du kanske får en helt annan infallsvinkel. Lägg den på sida eller spegelvänd den så blir intrycket helt annorlunda.
Titta här hur våra designers har inspirerats!

ad3

Evelina/maskrosfjun
ad3-evelina

Jenny Li
ad3-jenny

Kicki
ad3-kicki
Papper: American Traditional Design, Bazzill mm, knappar, brads (Queen&Co), akrylfärg, vellum, häftklamrar, OH-plast, symaskinsöm, Fluid Chalk, vit och svart penna.

Mikaela/Mikla
ad3-mikla

Vi scrapliftar....

Tack till er som skickade in layouter som vi skulle få scraplifta! Den layout vi valde ut är gjord av Hanna Larsson, alias Fnyz. Det är en härlig layout med många fina detaljer och ni kan se den här:
scraplift-fnyz

Här kommer tre layouter som alla har hämtat inspiration från Hannas layout.

Först ut är Kicki:
scraplift-kicki
Cardstock: Prism, Lana, Bazill, Mönstrat: BasicGrey
Dekorationer: Chipboard (Fancy Pants), blandade band, Fluid Chalk, bokstavsstämplar, akrylfärg, vit, svart och brun penna

Sedan har vi Anna-Carin:
scraplift-anna-carin

Cardstock: Bazzill criss-cross; mönstrat: Basic Grey; dekorationer: svart stor brad från Bazzill, band från Li´l Davis ”licorice”, Fluid chalk Charcoal; pennor: Sakura Glaze samt Memory Marker


Och här ser ni en layout av Anna K:
scraplift-anna

TACK Hanna för att vi fick inspireras av dig!
Håll utkik, det kommer att bli fler scrapliftningar här framöver.  :-)


Presentation av Evelina

Då var det dags att presentera den sista av våra nya medlemmar i designteamet - Evelina Roos! 
Så här säger hon själv:

Jag heter Evelina Roos men kallas för eddy. På de flesta andra forum heter jag maskrosfjun, vilket också var ett vanligt smeknamn från början men numera säger nästan alla eddy. kort och lätt.

Jag är 20år (snart 21) och kommer ursprungligen från göteborg men bor nu i Piteå där jag läser till upplevelseproducent. Jag åker konståkning på elitnivå samt jobbar som bartender på kårhuset och som bodycombat instruktör för studentidrotten, för vilken jag även sitter i styrelsen.

Jag har två passioner som alla får utlopp i min kreativitet. Scrapping och upplevelser. För att dra de kort så älakar jag alla typer av upplevelser och anser att man ska uppleva så mycket som möjligt så ofta som möjligt. Scrappa började jag med för ungefär ett och ett halvt år sedan och jag älskar det. Det får mig att koppla bort allt från min annars så fullspäckade vardag och bara njuta för mig själv, eller med min bästa kompis framför köksbordet Very Happy

evelina

Quickkutz-utmaning

Ja se här upp i norr går veckan alltför fort. Insåg nu till morgonen att det faktiskt var fredag och att jag missade gårdagens uppladdning av utmaningen. Hujedamej! Jag satt i godan ro och trodde det var torsdag idag...tjoff en dag borta! Så kan det gå.  :-)

Sitter du hemma med en Quickkutz (eller någon annan liknande stansmojäng)? Perfekt! Då passar den här utmaningen för dig! (Även om du inte har någon så kanske du har fått något utstansat av någon i en gåva eller att du köpt på dig i något paket osv). Utmaningen denna gång är att göra en layout med hjälp av din stans. Länka gärna till din layout i kommentarerna eller så mailar du till oss på
scraputmaningen@milly.se

Här får du se Kickis härliga layout
qk-kicki
Cardstock: KMA, Bazzill, Prism, Mönstrat: Imagination Project, QK-dies: Photo Corners, Stars Do-dads, Presents, cirkeln från Ornament. Övrigt: Vita pennor, band, Fluid Chalk, brun penna

Blinga vår blogg!!!

Vill du se din layout som sidhuvud på vår blogg?

Nu har du chansen att få äran.

Gör så här:
Scrappa en långsmal layout. Höjden på layouten får maximalt vara hälften av längden.

Du kan scrappa digitalt eller på papper, enda kravet är att ordet Scraputmaningen finns med som rubrik. Får du med texten ” För dig som tycker om utmaningar, skisser, reklamannonser och annat kul för att göra scrappingen ännu roligare.” på ett läsbart sätt så är det bra också men inget krav.  

Fota eller scanna layouten. Det måste vara ett foto som är skarpt och har de färger som du själv har tänkt.

Skicka in filen till oss på adressen
scraputmaningen@milly.se  senast 31 januari.


Presentation av Mikaela

Då är det dags att presentera den tredje av våra nya medlemmar - Mikaela Rudhner.
Så här berättar hon om sig själv.

Jag heter Mikaela är 33 år och kommer ursprungligen från Uppsala, men bor sen ett antal år i Göteborg med min man Anders våra barn Timothy 5 år och Alex 2 år och 2 katter. 
Jag började scrappa 2002 när min son Timothy föddes. Det började med att jag ville göra en egen Mitt första år bok. Jag hamnade på Two peas in a bucket och så rullade det på. 
Jag är från början utbildad fotograf, men jobbar inte som det just nu, men det är en dröm jag har i framtiden.
Min stil...svårt...jag utgår ju alltid från mitt foto, fotografiet är viktigast och ska vara i fokus. Så jag scrappar ganska enkelt, inte för mycket dekorationer.  Jag finner inspiration genom att kolla in andra duktiga scrappare, men också genom riktigt bra konst, fotografier, filmer, musikvideos m.m.
Scrapsvackor får jag rätt så ofta och då tror jag alltid att jag aldrig mer kommer att göra en albumsida. Så då brukar jag alltid göra miniböcker, små enkla projekt. Och sen så fotograferar jag. Och sen så helt plötsligt så har jag fotat den där bilden som bara måste scrappas och så är jag igång igen. 
Mitt mål för 2007 är att jag ska bli bättre på journaling är riktigt dålig på att skriva ner händelser och minnen mer i detalj, jag låter allt för ofta fotot tala för sig själv.
Det ska bli väldigt spännande att vara med  här på Scraputmaningen och jag ser fram emot alla spännande uppdrag.
mikla

En inspirerande skiss!

Den här gången är det en skiss som vi hoppas ska inspirera er alla. Marie fastnade för den här och fick sedan höra att den har varit uppe på något av forumen förut, men det är säkert inte alla som har sett den för det så vi kör den ändå. En skiss kan man ju använda hur många gånger som helst. Vill du ändå prova något nytt kan du alltid vända den upp och ner, lägga den på sidan eller spegelvända den.

Scrappar du efter denna skiss så visa oss genom att antingen länka till din blogg i kommentarerna eller så mailar du oss din layout så visar vi den här.
scraputmaningen@milly.se
skiss2

Här får du se hur vårt team har arbetat med skissen:
skiss2-anna
Anna
Cardstock/papper: Bazzill, All my Memories. Blommor: Heidi Swapp, Bazzill, Prima Got Flowers. Bokstäver: QK - Studio Skinni Mini, Abigail Classic, Chipboard - Heidi Swapp. Övrigt: Brads, Gloss touch.

skiss2-jenny
Jenny

skiss2-johanna
Johanna
Papper: Bazzill, prickiga pappret okänt, Crate Paper; Blomman: Kisses blossoms; Knappar: Foof a La; Röd dymoremsa; Decorative Brads - Pewter 1; Fluid Chalk – Chestnut Roan; Vit penna; Bokstavsstickers från Panduro

skiss2-kicki
Kicki
Papper: Lana, Bazzill, Chatterbox mm, Bazzill brads, floss, blandade band, chipboard (Cactus Pink), BG stickers, akrylfärg, Dimensional Magic, Fluid Chalk, vit och svart penna.

skiss2-marie
Marie
Papper: Bazzill & Creative Imaginations; penna: ZIG, chipboard: Heidi Swapp

skiss2-mikla
Mikaela

Vinnare av Decemberjakten!

Det blev en tight kamp om vinsten men med några poängs marginal är det Pernilla Johansson alias pia74 som står som vinnare med inte mindre än 299 poäng! GRATTIS! Maila oss din adress så kommer ett litet pris med posten inom kort. :-)

Stort tack till alla er som var med och tävlade!
Håll utkik för det dyker upp fler tävlingar framöver här på Scraputmaningens blogg.

Presentation av Johanna och Anna

Då var det dags med en liten presentation av våra nya designer. Först ut är Johanna och Anna:

Johanna berättar så här om sig själv:
Johanna heter jag, men jag går mest under namnet ”silwerstar” på nätet.
Jag är 24 år och bor med man och två barn (Jakob född –04 och Julia född –05) i en lägenhet i norra Östergötland. Vi bor inte särskilt stort, men jag har lyckats norpa åt mig en liten scraphörna i det som en gång i tiden var en klädkammare.
Scrappandet har jag pysslat med i ett år nu (även om jag gjorde några trevande försök tidigare än så) Jag scrappar ganska ostrukturerat, och har egentligen inga speciella album som jag försöker fylla, utan jag scrappar det jag känner för här och nu. Jag blandar hej vilt mellan olika format dessutom, det är ingen ordning alls på mig ;-) Mest blir det i A4 dock, både stående och liggande. Det blir mest mina trollungarna som jag scrappar om, så till slut så tror jag nog att jag har tillräckligt många layouter för att de ska kunna få sina egna album i de varierande formaten ändå :-)
Utmaningar är något jag pysslat efter ända sen min scrapstart, det är ett jättebra sätt att komma igång tycker jag, så jag är väldigt glad över att få äran att få vara med på ett hörn här i Scraputmaningen och jag tror detta kommer bli jättekul! :-)
johanna

Så här säger Anna om sig själv:
Jag heter Anna men online är jag alltid Morfen. Jag är en scrapberoende varelse som njuter av att få sitta bland mina papper och foton, minnas, glädjas och pyssla. Det är en värld som är min, dit jag kan dyka in och få släppa allt för en stund. Jag lider sällan av prestationsångest när det gäller scrappandet för jag känner inga måsten i att scrappa alla foton eller att göra det i en viss ordning utan allt kommer i den takt som lust och inspiration kommer. Jag scrappar både nya och gamla bilder och inspireras mycket av Creating Keepsakes och många duktiga scrappare som visar sina alster på olika forum och bloggar.  Jag började lite smått med denna roliga hobby 2002 genom att surfa runt på amerikanska sajter och så handlade jag lite då och då också. 2004, när vårt första barn kom satte jag igång på allvar och jag känner att jag utvecklas hela tiden.  32 år är jag och lever med min man och våra barn (Téa 2 år och Gabriel 11 månader) i ett hus i Göteborg. Ett tag till är jag mammaledig men sen är det till att börja jobba igen. Dagarna går fort och nästan allt kretsar kring familjen. Att laga mat roar mig också ganska mycket, men scrappingen slår allt.

morfen


Nytt år - nya löften

Ja då var det ett nytt år - 2007. Undrar just hur länge det tar innan man har lärt sig skriva det rätt?
Jag älskar nystarter då det finns nya fräscha möjligheter till förändringar. (Visst, jag vet....det GÅR att förändras utan att det behöver bli ett nytt år eller ny månad osv....men det är nåt speciellt med ett nytt ÅR...)
Vilka förändringar har du tänkt göra det här året? Leta ny bostad? Nytt jobb? Ny partner? Bryta upp? Löften av olika slag...DET är temat för den här utmaningen! Har du inte redan gjort det så sätt dig och scrappa något som har med förväntningar inför 2007 att göra. Det kanske inte är dina förväntningar, det kanske är ett barns eller en farmors? Fortsätt gärna visa oss era layouter!
scraputmaningen@milly.se

Vad jag har lovat mig själv inför 2007 kan ni se på layouten nedan. Jag arbetade hårt med att maskera 2007 och måla med svart runt om och sedan massor av Lil Davis glitter glaze ovanpå.
/Marie
2007-Marie

Nya medlemmar!

Då var det dags att presentera vårt designteams nya medlemmar!

Det kom in jättemånga ansökningar och alla är otroligt duktiga på olika sätt så det var supersvårt att välja. Men till slut blev det dessa FYRA (jag vet, vi skulle egentligen bara haft två...):

*trumvirvel*

Johanna Alwenhede
Anna Björklund
Evelina Roos
Mikaela Rudhner

Vi är otroligt glada över att få ha dessa tjejer i vårt team och snart kommer ni att få börja se deras fina alster här på bloggen!

Sidenband, garn och spetsar

Här visar vi upp ett bidrag på utmaningen med Sidenband, garn &  spetsar. Det är Veronica Olrup (alias Hilda*Stina) som har lyckats klämma dit alla sorterna på sin mysiga layout med hennes sovande son. Tack för att du visade oss Veronica!
sidenband - Veronica

Omvandlad kalender

Inför ett nytt år behöver man ju lite nya grejor. Självklart behöver jag en ny kalender så jag köpte en billig spiralbunden sak på Coop. Nackdelen är att de ser ju inte så himla roliga ut. Vad gör en pysslare då? Jo självklart snyggar man ju upp den! Insåg att jag inte tog något foto före, men ni kan ju föreställa er...svart framsida med stora vita siffror. Rotade fram några härliga papper och lite rubons från Fancy Pants och en massa sidenband från mina lådor. 2007 är cardstock stickers från Doodlebug. Vips så hade jag en helt ny kalender som gör mig betydligt gladare över att titta på. Fördelen med dessa är det skyddande plastomslaget. :-)

/Marie (som hade tänkt visa en dagbok oxå men kameran strejkade så den får bli vid ett senare tillfälle.)

kalender

kalenderfront

Gott nytt år - och så tävlingen förstås!

Gott nytt år önskar vi alla våra kära besökare! Hoppas ni hade en härlig kväll och att det nya året har startat bra så här långt! Jag tycker det är något speciellt med nystarter, de känns spännande på något sätt. En rejäl chans till något nytt. Jag har på känn att 2007 kommer att bli ett spännande scrapår och vi har ett och annat i bakfickan åt er!  :-)

Det är dags att redovisa Decemberjaktens alla poäng. Jag hade lite strul med min internetuppkoppling och det här kom ut lite sent så jag förlänger tiden för redovisning till på fredag istället.

Du redovisar helt enkelt genom att räkna ihop dina poäng för allt du har scrappat under december månad enligt listan som fanns i
tävlingsbeskrivningen. Din slutsumma redovisar du i ett mail till scraputmaningen@milly.se tillsammans med ditt namn, adress och mailadress. För varje 20 poäng du har fått ihop får du en lott och deltar i utlottningen av ett hemligt pris. Redovisningen skickar du alltså in senast fredagen den 5 januari.

Du  behöver inte maila in dina layouter! Fast självklart är det alltid lika kul att se vad ni gör så om du ändå vill skicka in så lägger vi upp dem här och visar alla andra. Hela grejen var mest för att få en liten kick att skapa något extra och vi litar ju på att ni inte fuskar och skarvar dit extra poäng.  :-)