Vinnarna i utmaningsresans första utmaning

Vi vill ännu en gång tacka för alla fantastiska bidrag vi fått till utmaningsresans första utmaning, samt tacka alla som röstat!

Från era kommentarer att döma var det många som såg positivt på att även ha en jury. Vi sammanställde en jury som fick rösta enligt melodifestivalprincip (med 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1 poäng) och har sedan räknat samman era och juryns röster. Vi kan glatt meddela att hela 77% av bidragen fått röster!

Vinnarna i vår första utmaning är:

1:a pris - Malin Tvedt med bidrag nr 49! Malin vinner ett paket med blandade papper och scrapgrejer värt ca 300-400:- sponsrat av
My Cards. Juryns motivering är att det är en välkomponerad, humoristisk och härligt enkelt designad layout med ett fantastiskt foto som verkligen sätts i fokus och med en titel som verkligen gör att man stannar upp och blir nyfiken.
image1290

2:a pris - Hanna Larsson (Fnyz) med bidrag nr 11! Hanna vinner ett hemligt pris värt ca 200:- sponsrat av Scraphuset. Juryns motivering är att det är en otroligt vacker och harmonisk layout med ljuvliga färger, jättecharmiga fotografier och en härlig tolkning av temat avklippt.
image1291

3:e pris - Lotta Rubom med bidrag nr 41! Lotta vinner journalingspots sponsrat av Design by Peterlina. Juryns motivering är att det är en rolig och annorlunda tolkning med vackra färger och en vågad papperskombo som blev helt perfekt!
image1292

Vi har även lottat fram en av deltagarna samt en av de som röstat som vardera får ett ark alfabetsgnuggisar och ett ark gnuggisar med ord/meningar sponsrat av Miimo. Deltagaren blev Sofie Norberg (nr 12) och röstaren blev Irina Fransson (jakthustru).

Maila era adresser till utmaningsresan@milly.se för att få era vinster!

image1200 image1205image1202 image1272

Här presenterar vi de tio som fick flest poäng i första utmaningen
Bidrag nrFolkets rösterJuryrösterTotalt antal rösterProcent
49588013814,82%
115538939,99%
413954939,99%
463740778,27%
121325384,08%
401226384,08%
64620262,79%
14815232,47%
261012222,36%
61814222,36%

Imorgon presenterar vi den tredje utmaningen, så kika in här då!Våra nya medlemmar

För ett tag sedan lade vi ut en "annons" om att vi sökte några nya medlemmar till teamet och vi fick in trettio ansökningar! Vi har fått läsa många härligt kaxiga personbeskrivningar och se underbara layouter och andra alster. Det svåra är att göra ett urval. Vi i teamet har röstat med tre röster vardera och till slut stod vi där med ett resultat. De tre som fått mest röster har tillfrågats om teamet och till vår glädje även tackat ja. Till er andra som sökt men inte kommit med vill vi säga ett stort TACK! Vi hoppas få se mer av era alster i alla fall i både utmaningar och tävlingar. :-)

Nu är det dags att avslöja vilka de tre är. Helt utan rangordning får vi lov att presentera.....

Camilla Ekman, alias Smörblomman

Anna Ottosson, alias Anna78

Sofi Johansson, alias Fialoppan

Ni kommer snart att börja få se deras härliga alster och vi känner oss säkra på att även ni gillar dem. :-)

Välkomna i teamet tjejer!!


En randig annons

Idag ska vi bjuda er på en annons för att inspirera till helgens scrappande.
Om vi låter bli att titta på exakt vad annonsen föreställer och ser bortom det, kan vi istället fokusera på design och färger. Vi ska påpeka direkt att vi på Scraputmaningen inte på något sätt stödjer alkoholreklam, men vi kan inte låta bli att konstatera att vi fastnade för annonsen... Går ditt scrapsug igång på den också? Då utmanar vi dig att scrappa något inspirerat från annonsen. Skicka sedan ditt bidrag till oss senast lördag den 6/10 på
bidrag@milly.se

image1286

Du ska få se tre versioner som alla har inspirerats på något sätt.

Först ut är Fialia med denna tolkning som visar på ränderna, den strama rubriken, lite färger och överlappande foto/matta:
image1287

Sedan kommer Pia som har inspirerats av den randiga bakgrunden:
image1288

Sist ut är Marie/Smarre som tog åt sig av de överlappande flaskorna samt ränderna i bakgrunden som gjordes med en stämpeldyna.
image1289

Trevlig helg och lycka till!
******************************************************************************************************
Du har till midnatt på dig att rösta i Utmaningsresans första tävling! Sedan har du till och med söndag på dig att skicka in bidrag till den andra tävlingen.

Vi kommer även att presentera de nya medlemmarna i helgen så håll utkik!
******************************************************************************************************

Lite mer fuskprat

Tack än en gång för ert fantastiska stöd i fuskarbetet! Det är trist att det blir sånt i nånting som är till för att bara vara roligt. Vi känner att vi måste poängtera att majoriteten är ju såna som INTE fuskar. Det är ett fåtal som märker ut sig och ställer till det.

Vi i teamet är överens om hur vi ska hantera fuskarna och problemet är löst åtminstone för denna gång och vi hoppas att slippa det framöver... Nu hoppas vi att det inte hindrar just DIG från att skicka in bidrag! Vi kan lova att ingen som har fuskat så där uppenbart kommer att hamna på prispallen.

Vi överväger även att lägga till en juryfunktion och vi tar gärna emot din åsikt om det. Blir du arg på oss eller blir du glad? Vi vill att det ska bli så rättvist som möjligt.  :-)
Lämna gärna en kommentar med dina åsikter och om du inte vill uttrycka dem öppet men ändå dela med dig så kan du skicka ett mail istället.
utmaningsresan@milly.se

Hoppas ni får en härlig scrappardag där ute!

Får du inget svarsmail?

Det är helt otroligt vilket härligt gensvar det blev på Utmaningsresan! Vi är impade över alla bidrag vi får se och vi är jätteglada för alla uppskattande ord ni skickar oss.

Vi har som ambition att försöka hinna att svara på alla mail som kommer, men med det tryck som blev efter första utmaningen har vi inte hunnit med oss riktigt. Det är därför inte säkert att det skickas svarsmail på de bidrag som skickas in till Utmaningsresan. Vi försöker, men om just du inte har fått något så vet du varför...  :-)

Vi håller också på för fullt att räkna röster till den första utmaningen. Det är EN dag kvar att rösta så har du inte gjort det så ta en titt på alla bidrag och skicka in din röst. Bidragen hittar du
här.

Du missar väl inte utmaning två på resan? Den handlar om UTVECKLING. Mer kan du läsa i detta inlägg.

Håll ut alla ni som väntar på besked om vilka som har kommit med i teamet. Det kom mycket röster och fusk emellan, men den som väntar på något gott....ja ni vet.  :)

Läsarna utmanar teamet #2

Idag är det dags för nästa utmaning från er läsare till vårt team. Den här gången är det Karin Enestig som har utmanat oss med följande citat:

"Fantasi är det ögonen inte ser"

Karin, skicka oss din adress så kommer en RAK med posten!

Det är en knivig utmaning men vi hoppas att ni nappar på den! Deadline är lördag 6/10 och du skickar ditt bidrag till
bidrag@milly.se

Denna har Kicki/pickos gjort:
image1284

och denna gjorde Pia:
image1285

Lycka till!

Två läsaralster

Vi ska passa på att visa två alster bland de som kom in till utmaningen om att scrappa sitt boende.

Den första är en härlig vintagelayout som Elisa (Elwa) har gjort:
image1282

Den andra är det Ingrid Blom som har gjort:
image1283

Tack för båda härliga layouterna och tack till alla er andra som skickat in till denna utmaning!

2+6+9

Dagens datum är den 26/9 ifall någon har missat det. :-)
Därför ska ni få en utmaning som baseras på siffrorna i dagens datum.

Utmaningen lyder så här:
På layouten ska det finnas med:
2 foton
6 mönstrade papper
9 olika band

Deadline är lördag 6/10 och du mailar ditt bidrag till
bidrag@milly.se
Märk rubrikraden med 2+6+9

Här får du lite inspiration från teamet på denna utmaning.

Först ut är Anna
image1279

Sedan kommer Marie/Smarre
image1281

Och sist ut idag är Pia
image1280

Lycka till!

Lite regler gällande fusk

Vi har upptäckt att det finns ett antal där ute som har bestämt sig för att fuska i den här tävlingen. Det känns inte så kul och därför ska vi förtydliga oss lite när det gäller fusk. Fusk kommer inte på något sätt att accepteras av teamet.

Det är tillåtet att rösta EN gång per person. Det räknas alltså som fusk om det kommer in flera röster från samma person oavsett om de kommer från olika mailadresser. Vi har upptäckt ett antal såna röster och dessa accepteras inte och räknas därmed inte in i resultaten.

Kom också ihåg att alla bidrag ligger ute ANONYMT vilket innebär att ingen ska egentligen veta vem som har gjort vilket bidrag. Vi har hittat väldigt uppenbara fall av kompisröstning men vi har inte bestämt vad vi ska göra med dem ännu.

Med tanke på de oschyssta röstningar vill vi passa på att tacka det stora antal som röstar schysst! TACK!!
Jättemånga som röstar skriver klart och tydligt sitt namn, både för och efternamn och även nick ibland. Det uppskattar vi för det gör det lättare för oss när vi registrerar rösterna. :-)


Byt foton med någon annan

Dagens utmaning går ut på att du ska byta foton med en kompis så att ni scrappar varandras foton.
Det är uppfriskande kul att scrappa någon annans foton! Antar du utmaningen? Bra!
Vi sätter ingen deadline på denna eftersom det kan ta tid att framkalla foton och så, men vi vill gärna se era alster om ni bestämmer er för att göra det.  :-)

Några i teamet bytte foton med varandra. Vi valde ut ett eller några foton och skickade till någon annan i teamet och resultatet kommer här:

Evelina har scrappat Meritxells foto:
image1274

Meritxell har scrappat Camillas foton:
image1275

Camilla har scrappat Fialias foton:
image1276

Fialia har scrappat Fiffis foto:
image1277

Fiffi har scrappat Evelinas foto:
image1278

Lycka till!

Utmaningsresan: Andra utmaningen

Wow, vi är helt överväldigade av alla otroliga bidrag vi har fått in till vår första utmaning (nästan nittio stycken!)! Ett stort TACK till er alla! Nu är det dags att rösta!

Röstningsregler:

Som en extra bonus kommer vi att lotta ut ett pris bland alla som röstar! Det är Miimo som sponsrar med ett ark alfabetsgnuggisar och ett ark gnuggisar med ord/meningar.

Det är även dags att presentera vår andra utmaning idag! Tyvärr verkar inte alla ha följt reglerna när det gäller att inte visa sitt alster på nätet innan vinnarna är presenterade. Denna första gång har vi nöjt oss med en varning, men sker detta framöver så är det bidraget tyvärr inte giltigt då tävlingen innehåller fina priser och ska vara på samma villkor för alla.

Vi börjar med en påminnelse av reglerna:

  • Utmaningsresan håller på i tio veckor och varje måndag presenteras en ny utmaning. Du har veckan på dig att göra klart utmaningen, närmare bestämt till söndag klockan 23.59. Bidragen skickas till oss på adressen utmaningsresan@milly.se och får vara max 500 pixlar breda och max 500 pixlar höga.
  • Till varje utmaning kan du välja om du vill göra en layout, kort eller altered. Du får bara skicka in ett alster till varje utmaning.
  • Bidragen läggs sedan ut anonymt av oss och röstning sker via mail där man röstar på sina tre favoriter med 3, 2 och 1 poäng. Du får inte visa ditt bidrag på nätet innan omröstningen är avgjord. Du får poäng för varje utförd utmaning och vinnarna i varje utmaning (1:a, 2:a och 3:e pris) får extra poäng.
  • I varje utmaning delas det ut 1:a, 2:a och 3:e pris från våra sponsorer. Efter tio veckor koras de tre slutliga vinnarna som har fått mest poäng sammanlagt och de får finfina priser från Metalimo, se nedan.

Vår huvudsponsor är
image1194 som sponsrar med dessa fantastiska priser:

1:a pris - CriCut
2:a pris - Cuttlebug
3:e pris - Rosa Crop-a-dile i väska

Våra övriga sponsorer är
image1195image1196image1197
image1198image1199image1200
image1201image1202image1203
image1204image1205image1206
image1207image1272

Ett stort tack till våra sponsorer som gör utmaningsresan möjlig!

Nu är det dags för andra anhalten i utmaningsresan och nu ska vi fokusera på tema. Vad menar vi då med tema? Ja, är temat exempelvis jul så kanske scrapparen gör en layout om julmat, kortmakaren ett julkort och den som gillar att altra gör någon slags juldekoration. Men nu är temat inte jul utan...


Utmaningsresans andra utmaning lyder:


Skapa ett alster (layout, kort eller altered) på temat UTVECKLING.


Deadline är på söndag 30 september 23.59 och ditt bidrag skickar du till utmaningsresan@milly.se, bilden får vara max 500 pixlar bred/hög.

Vår andra utmaning sponsras av image1198


1:a pris - Tre set med svenska scrapstämplar från Inkywings Clear-linje
2:a pris - Två set med svenska scrapstämplar från Inkywings Clear-linje
3:e pris - Ett set med svenska scrapstämplar från Inkywings Clear-linje


Inkywings sponsrade även tre medlemmar i designteamet med samma härliga clear stamps som finns att vinna. Här får ni se hur teamet skapat på temat utveckling:

Marie - med Inkywings scrapstämplar
image1268

Pia - med Inkywings scrapstämplar
image1269


Peterlina - med Inkywings scrapstämplar

image1273

Marie - med Inkywings scrapstämplar
image1270

Emilia
image1271

Vi ser fram emot att få se era alster och hoppas på att många hänger på även den här veckan!


Skiss #14

Idag är det lördag och förutom att sitta och försöka göra ett urval bland alla DT-ansökningar som rasat in (vi har inte mindre än 30 st!) så ska vi självklart även bjuda er på helgens skiss. Det är Kicki/pickos som står för den idag och den bjuder in till härlig lager-på-lager-design.

Scrappar du utifrån skissen så skicka den gärna till oss så kan du bli visad på bloggen. Deadline för utmaningen är lördag 29/9 och mailadressen är denna:
bidrag@milly.se

Här kommer Kickis skiss:

image1264

Kickis/pickos egna sommarromantiska tolkning:
image1265

Sophia/fialia gjorde en knalligt färgstark tolkning:
image1266

Och så Pias härliga tolkning där hon har distressat massor av småbilder och fäst dem med 3d-kuddar.


Pias tolkning. image1267

Nu är det DIN tur! Lycka till!

Du hänger väl på utmaningsresan?

Det är fortfarande tid kvar att vara med på utmaningsresan från start! På söndag 23.59 är det deadline för första utmaningen!

>image1263Förutom de fina första - tredje priserna vi berättat om tidigare kommer det även lottas ut ett pris till en av deltagarna. Det är Miimo som sponsrar en deltagare med ett ark alfabetsgnuggisar och ett ark gnuggisar med ord/meningar.


Om du inte redan gjort det, skicka in ditt bidrag till utmaningsresan@milly.se. På måndag kommer nästa utmaning och då kommer även mer information om röstningen!

Scrappa med Roomservice

Idag ska ni få en reklamannons att inspireras av. Den här gången är det tevereklam som ni säkert sett de flesta av er, men har ni tänkt på vad scrapvänlig den är? Nä vi trodde just det!
Vi utmanar er att scrappa något utifrån denna annons och maila ditt bidrag till oss senast lördag 29/9 på
bidrag@milly.se  Skriv Roomservice i rubrikraden.

Här är annonsen (ni får ursäkta den uteblivna skärpan, men vi tror ni ser ändå):
image1262

Anna
image1260

Evelina/maskrosfjun
image1261

Marie/Smarre
image1258

Heléne
image1259

Lycka till!
*****************************************************************************************************************
Idag är sista dagen att söka till vårt inspirationsteam, så vill du ha chansen att vara med får du skicka ett mail till oss före midnatt!

Du missar väl inte heller den stora tävlingen som har börjat här denna vecka? Utmaningsresan - tio veckor med massor av utmaningar och chanser att vinna priser. Häng med du också!
*****************************************************************************************************************

Du kan bli en av oss

Du har väl inte missat att vi söker nya medlemmar till teamet?
Imorgon fredag är sista ansökningsdagen.
Läs mer i de tidigare inläggen lite längre ner.

Läsarna utmanar teamet #1

Kommer du ihåg att vi för ett tag sedan bad er läsare att utmana oss i teamet?
Vi har valt ut några utmaningar och här idag kommer den första.

Det är Carola som har utmanat oss på ett härligt sätt. Carola, skicka oss din adress så kommer en liten RAK inom kort!

Så här var Carolas utmaning:
* Scrappa en lo i strl 12" x 6"
* Använd färgerna: Vitt, turkos, lime & lila
* Minst 20 brads
* Egengjord overlay (datorn el förhand)
* Freestyla så mycket du kan
* Titel = Handskriven med ex akrylfärg

Några av tjejerna tog sig an utmaningen

Fialia
image1253

Heléne
image1254

Meritxell
image1255

Pia
image1256

Evelina
image1257

Nu utmanar vi dig att scrappa Carolas utmaning!
Skicka ditt bidrag senast 29/9 till oss på
bidrag@milly.se och skriv "Carolas utmaning" i rubrikraden.

Tack Carola för en rolig utmaning!
Håll utkik för det kommer fler läsarutmaningar framöver!

Ni får gärna fortsätta att skicka in utmaningar till oss. Märk rubriken "Utmana teamet" och skicka till denna adress: scraputmaningen@milly.se

Scrappa om ditt boende

Nu är det dags att scrappa om ditt boende! Hur du bor, hur du drömmer om att bo, husköp, renovering, inredning, barndomshem... valet är ditt! Skicka ditt bidrag till bidrag@milly.se så kanske din layout hamnar på bloggen!

Vårt designteam tog sig an utmaningen och här får du se deras layouter

Evelina
image1248

Peterlina
image1249

Fialia
image1250

Emilia
image1251

Nu ser vi fram emot era tolkningar! Lycka till!


Vinnarna i Metalimos tre tävlingar

Här kommer de då äntligen, vinnarna i de tre tävlingar som Metalimo sponsrade.
Vi har fått se massor av underbara bidrag i de olika tävlingarna och vi hoppas kunna visa upp några fler lite senare under veckan. Till dess får ni ta del av de vinnande bidragen.

Vi börjar med tävlingen där vinnaren får ett paket fullt med grejor från Heidi Swapp. Här blev det en riktig rysare kan vi avslöja!
Vinnaren är ingen mindre än...
.
.
.
Camilla Ekman!
image1246

Sedan har vi tävlingen där vinsten består av clearstamps från Autumn Leaves.
Vinnaren där är ingen mindre än....
.
.
.
Anna Ottosson!
image1243

Till sist har vi tävlingen där vinnaren får ett laddat paket med grejor från Doodlebug.
Vinnaren där är....
.
.
.
Jenny Björk!
image1244

GRATTIS till er alla tre! Maila oss era adresser så ska vi skicka varsitt pris till er!
scraputmaningen@milly.se

Stort TACK till Metalimo som sponsrade och ett ännu större tack till alla ni som varit med och skickat in bidrag!

Utmaningsresan: Första utmaningen

Nu drar utmaningsresan igång! Vi utlovar en höst full med spännande utmaningar och dessutom chansen att vinna underbara priser. Vi börjar med reglerna:

Vår huvudsponsor är
image1194 som sponsrar med dessa fantastiska priser:

1:a pris - CriCut
2:a pris - Cuttlebug
3:e pris - Rosa Crop-a-dile i väska

Våra övriga sponsorer är
image1195image1196image1197
image1198image1199image1200
image1201image1202image1203
image1204image1205image1206
image1207

Ett stort tack till våra sponsorer som gör utmaningsresan möjlig!

Det är nu dags för första anhalten på vår kreativa färd och här fokuserar vi på det allra mest väsentliga i vårt skapande, motivet. Scrappar du så är det antagligen fotografier. Är du kortmakare så är det nog ofta stämpelmotiv. Altrar du saker så är det säkert både och och en hel del mer.

Utmaningsresans första utmaning lyder:

Skapa ett alster (layout, kort eller altered) med avkapat motiv.

Deadline är på söndag 23 september 24.00 och ditt bidrag skickar du till utmaningsresan@milly.se, bilden får vara max 500 pixlar.

Vår första utmaning sponsras av
image1200 image1205 image1202

1:a pris - My cards (ett paket med blandade papper och scrapgrejer värt ca 300-400:-)
2:a pris - Scraphuset (hemligt pris värt ca 200:-)
3:e pris - Design by Peterlina (journalingspots)

Designteamet har tagit sig an utmaningen och här får ni se deras tolkningar:

Pia
image1240

Heléne
image1242

Emilia
image1241

Vi ser fram emot att få se era alster och hoppas på att många hänger på!


Information om DT-platserna

Eftersom flera har frågat så tänkte vi berätta lite mer om hur vårt designteam fungerar.

Jag (Smarre) som har startat denna blogg har själv tre barn mellan 3-10 år, man, hus, djur och allt annat som hör livet till. Jag är väl medveten om att livet ställer stora krav emellanåt och att man då kanske inte har så mycket tid och ork att ägna åt scrapping. Därför är vi många i teamet så att vi kan täcka upp för varandra dessa gånger. Det gör att man inte behöver ha dåligt samvete och oroa sig för att man inte hunnit scrappa för teamet när man istället kanske behöver ligga och vila för att bli frisk eller ta hand om familjen. Hos Scraputmaningen finns därför inget fast antal layouter man ska skapa varje månad eller liknande. Vi gör det vi kan och det vi har lust med helt enkelt. Ibland kanske det blir så gott som varje utmaning och ibland kanske det inte blir någon alls. Det är helt okej! Det är även helt okej att tolka utmaningen precis som man vill. Det innebär att ibland kanske det blir ett kort, ibland kanske en canvas, ett helt minialbum, en ask eller något annat av din tolkning. Det är helt fria händer såvida inte utmaningen går ut på att göra något speciellt givet.

När det gäller att komma på utmaningar så hjälps vi alla åt. Vi bollar idéer med varandra och alla är delaktiga och får tycka till.

Så det är egentligen inte så stora krav mer än att vi tillsammans ska ha roligt och inspirera andra med vår kreativitet.

Det spelar inte heller någon roll om du har scrappat massor av år eller är nybörjare. Vi utvecklas på resans gång och alla stilar är intressanta. Ju större bredd vi i teamet har, desto fler kan vi inspirera.

Hur ansöker du då?
Skriv en presentation av dig själv och berätta varför vi ska välja just dig. Vad brinner du för när det gäller scrappandet? Vad kan du tillföra oss i teamet? Tillsammans med presentationen skickar du ungefär TRE av dina bästa layouter och gärna något annat roligt projekt som du har gjort (detta kan vara kort, canvas, något altrat eller annat kul). Tänk på att layouterna får vara max 500 pixlar stora. Har du layouter någonstans på nätet så skicka gärna med en länk dit också. 

Din ansökan vill vi ha senast fredag 21/9. Adressen du skickar till är denna:  
scraputmaningen@milly.se  

Har du fler frågor så maila oss!

Läsaralster

Här kommer så en rejäl laddning med bidrag som ni har skickat in till oss. Vi önskar att vi kunde visa alla!

Skissmanin har varit otroligt uppskattat och det har kommit in massor med underbara bidrag. Vi vill passa på att dela ut två stora guldstjärnor till två deltagare. Den ena går till Mari Rosenqvist som kämpade febrilt och skickade in bidrag till i stort sett varje skiss. Den andra går till Mimmi som faktiskt lyckades göra ALLA skisser! Helt underbart! Vad ni har varit duktiga och det har varit så kul att läsa alla uppskattande ord i mailen. :-)

Så, här kommer ett urval av alla härliga bidrag:

Skissmani 1 - Marita Frölid "dilorf"
image1225

Skissmani 2 - Pia Lind "engdam"
image1227

Skissmani 3 - Mimmi
image1228

Skissmani 4
Helena Johansson "willea"
image1229

Skrapmia
image1235

Skissmani 5
Mikaela Rudhner "mikla"
image1236

Sandra Källström "sanka"
image1237

Susanne Tille "rafiki" gjorde enkelt skissen till en dubbel
image1230

Skissmani 6 - Mari Rosenqvist
image1238

Skissmani 7 - Mette Kallander
image1232

Susanne Tille "rafiki"
image1239

Göra egna overlays - Jeanette Blixt
image1233

Testa det nya formatet - Keath Brantvik
image1234

Från den allra sista Skiss med twist #11 ska vi visa upp denna härliga höstlayout som Sollan har gjort.
image1224

Det här var den sista bidragsuppladdningen som sker på söndagar. Hädanefter kommer vi att spränga in lite bidrag lite då och då under veckan. Varför? Ja det är mest för att underlätta lite för oss som laddar upp. Det är enklare (och framför allt lite mindre tidskrävande) att ladda upp några enstaka åt gången än så här många på en och samma gång. :-)

Ni som väntar på tävlingsresultaten får lugna er några timmar till. Ikväll kommer de! :-)

Ha en trevlig söndag allihopa!

Skiss #13

Idag är det lördag och det är dags för en ny härlig skiss för er att leka med. Den här gången är det Anna som har gjort den. Deadline för att skicka in bidrag är lördag 22/9 och adressen är bidrag@milly.se

Här kommer skissen:
image1220

Här kommer några inspirationsalster från vårt team.
Först ut är Evelina/maskrosfjun med denna tolkning:
image1221

Sedan har Pia tolkat den så här:
image1222

Här är Maries/Smarres tolkning:
image1223

Lycka till!
P.S. Du missar väl inte att vi söker nya DT-medlemmar? Scrolla neråt lite och läs mer.

OBS! Imorgon söndag presenterar vi vinnarna från tävlingarna sponsrade av Metalimo!

Scrappa på OH-plast

Att clearalbums är populära nu har nog ingen missat. Om man är lite osäker och inte vill göra ett helt album kan man istället testa att scrappa på en OH-plast. Det har Pia gjort och det blev så här läckert:
image1219

Nu utmanar vi dig att testa också! Deadline för att skicka in ditt bidrag är 22/9. Adressen är som vanligt
bidrag@milly.se och så vill vi gärna att du skriver OH-plast i rubrikraden.

Lycka till!

Vill du vara med i vårt inspirationsteam?

Vi säger TACK för gott arbete och trevligt sällskap åt våra tre teammedlemmar Jenny, Johanna och Anna-Carin som har valt att koncentrera sig på andra saker och har därför lämnat oss.

Det här gör förstås att vi söker lite nytt kreativt blod till vårt inspirationsteam här på Scraputmaningen. Det ger just DIG chansen att erövra en plats i vårt härliga utmaningsteam! Vågar du? Ja det är klart att du gör! Vi letar efter alla tänkbara stilar så det spelar ingen roll om du scrappar enkelt och stilfullt eller om du är freestylig eller shabby. Testa oss - det kostar ju inget.  :)


Skriv en presentation av dig själv och berätta varför vi ska välja just dig. Vad brinner du för när det gäller scrappandet? Vad kan du tillföra oss i teamet? Tillsammans med presentationen skickar du max TRE av dina bästa layouter och gärna något annat roligt projekt som du har gjort. Tänk på att layouterna får vara max 500 pixlar stora. Har du layouter någonstans på nätet så skicka gärna med en länk dit också. 

Din ansökan vill vi ha senast fredag 21/9. Adressen du skickar till är denna:  
scraputmaningen@milly.se  

Välkommen med din ansökan! 

Scraputmaningens team 


Kontraster

Idag utmanar vi er att scrappa med kontraster. Det är helt och hållet fritt fram för egna tolkningar!
Ditt bidrag vill vi gärna se senast lördagen den 22/9 och du skickar till adressen
bidrag@milly.se och glöm inte att skriva i ämnesraden vilken utmaning det gäller.

Så här tolkade Marie/Smarre uppgiften. En layout som fick handla om kontrasten mellan döttrarna.
image1215

Meritxell gjorde en layout om kontrasterna mellan sig själv och maken. Finurligt nog använde hon sig av ett Venn-diagram för att även få med likheter dem emellan:
image1216

Pia skapade med kontraster i form av färg svart kontra vitt:
image1217

Evelina/maskrosfjun valde att utgå från fokus på just kontrasterna och de starka färgerna i fotot:
image1218

Det var våra tolkningar av kontraster. Vad kan du komma på?


Topplistor

Idag vill vi utmana dig att scrappa topplistor av alla de slag. 5-i-topp, 10-i-topp eller rent av 56-i-topp som en ur teamet gjorde. Som vanligt är vi rätt säkra på att du har fantasi så det räcker och vi ser fram emot ditt bidrag. Du har till och med lördag 15/9 på dig att skicka in till oss på denna adress: bidrag@milly.se och glöm inte skriva vilken utmaning det gäller.

Här ska du få lite inspiration från vårt duktiga team.

Pia
image1213

Meritxell
image1212

Heléne
image1211

Apropå topplistor... Vilken scrapprodukt skulle du inte klara dig utan? Då räknar vi inte med såna basprodukter som cardstock, pennor och limprodukter utan tänker på det där lilla extra. Vad är din absoluta favorit?

Gör egna overlays

Något som är populärt för tillfället är att använda overlays på sina layouter. Men har du testat att göra dina egna overlays? Det utmanar vi dig att göra nu! Kanske vill du göra de med hjälp av datorn och OH-papper eller kanske använder du hellre akrylfärg eller något annat? Valet är helt ditt!

Skicka ditt bidrag till bidrag@milly.se senast lördagen 15/9 så har du chansen att bli visad på bloggen! Märk ditt mail med "Egna overlays".

Designteamet har förstås tagit sig an utmaningen och här får ni se hur det inspirerade dem.

Meritxell har gjort två overlays. Den ena där hon stämplat med akrylfärg över bilderna och den andra med ordet BADA.
image1209

Sedan har vi Peterlinas layout där hon har gjort journalingtagen som en overlay.
image1210

Vi ser fram emot att se din tolkning! Idag är det förresten dessutom bara en vecka kvar tills höstens spännande utmaningsresa startar här på Scraputmaningen!

Snart händer något stort!

image1208

Den 17 september drar UTMANINGSRESAN igång här på Scraputmaningen! Följ med oss på en tio veckor lång resa där vi testar på det mesta och avslutar med en stor final!

Är du nybörjare? Eller kanske har du hållit på i massor av år? Gör du layouter, kort eller altered? Det spelar ingen som helst roll! Häng på utmaningsresan så har du en spännande höst framför dig full med skoj, inspiration, utveckling och dessutom chans att vinna finfina priser!

Vår huvudsponsor är 
image1194 som sponsrar med dessa fantastiska priser:

1:a pris - CriCut
2:a pris - Cuttlebug
3:e pris - Rosa Crop-a-dile i väska

Våra övriga sponsorer, som bland annat sponsrar deltävlingarna, är 
image1195 image1196 image1197
image1198 image1199
image1200 image1201 image1202 
image1203image1204 image1205
image1206 image1207

Den 17:e september får ni veta mera och då kommer den första utmaningen!
Skynda dig att packa scrapväskan och häng med!

Skissmani dag 7

Idag avslutar vi veckans skissmani med en skiss av Peterlina. Vi hoppas att den och de andra sex skisserna har gett er massor av inspiration under veckan.
Scrappar du utifrån skissen så skicka gärna in ditt bidrag till
bidrag@milly.se
Glöm inte märka ditt mail med Skissmani #7

Här får du skissen:
image1188

Självklart ska du även idag få en massa härliga layouter från inspirationsteamet.

Först ut är Emilia:
image1189

Den här tolkningen gjorde Marie/Smarre:
image1193

Meritxell skapade denna layout:
image1191

Den här layouten har Sofie/Fiffi gjort:
image1190

Det här är Pias tolkning:
image1192

Lycka till!!

Skissmani dag 6

Skissmanin fortsätter och idag får du som drabbats en skiss av Emilia att sätta saxen i.
Du har till lördag 15/9 på dig att skicka ditt bidrag till
bidrag@milly.se, och få chansen att bli visad på bloggen. Märk ditt mail Skissmani 6.
Scrappa loss och ha en trevlig helg!

Här kommer skissen:
image1183

Och förstås ett gäng inspirerande layouter från teamet.

Först ut är Meritxell:
image1184

Sedan kommer Emilias version:
image1185

Sedan kommer Pias layout:
image1186

Och så avslutar vi med Maries/Smarres layout:
image1187

Nu ser vi fram emot ditt bidrag!

Lycka till!

Skissmani dag 5

Idag får du som drabbats av skissmani en skiss av Johanna/Silwerstar att bita i!
Du har till lördag 15/9 på dig att skicka ditt bidrag till
bidrag@milly.se, och få chansen att bli visad på bloggen. Märk ditt mail Skissmani 5.
Scrappa loss och ha en trevlig helg!


Johannas snygga skiss:
image1177

Johannas egen tolkning:
image1175

Och teamets tolkningar:

Meritxell:
image1176

Sophia/Fialia:
image1178

Anna:
image1179

Evelina/Maskrosfjun:
image1180

Kicki/pickos:
image1181

Marie/Smarre:
image1182

Skissmani dag 4

Skissmanin fortsätter och idag är det dags för ännu en skiss.
Den här gången är det Sophia/Fialia som står för den.
Antar du utmaningen att skapa något baserat på denna skiss kan du skicka in ditt bidrag till oss senast lördag 15/9 så kan du bli en av dem vi visar upp här på bloggen. Bidragen skickar du som vanligt till
bidrag@milly.se

Här är skissen:
image1161


image1162

Den här tolkningen gjorde Pia:
image1163

Även Anna scrappade efter skissen:
image1164

Så här ser Fialias tolkning av den egna skissen ut:
image1165

Johanna/silwerstar
gjorde denna tolkning:
image1167

Marie/Smarre
tolkade skissen så här:
image1168

Den här tolkningen gjordes av Sofie/Fiffi:
image1166

Skissmani dag 3

Skissmanin fortsätter och idag presenterar vi skiss nummer 3. Den är gjord av Anna och bjuder in till många olika möjligheter. Vi ser fram emot din tolkning och du har ända till 15/9 på dig att skicka in den till bidrag@milly.se
Glöm inte att skriva vilken skiss det gäller.

Här kommer Annas skiss:
image1156

Annas egna tolkning av skissen:
image1157

Camilla/floweret har tolkat skissen så här:
image1158

Kicki/pickos gjorde denna tolkning:
image1159

Marie/Smarre har gjort denna:
image1160

Det var teamets alster och nu önskar vi dig lycka till med ditt skapande!

Glöm inte heller bort att imorgon är sista dagen för att skicka in bidrag till tävlingen där du kan vinna clearstamps från Autumn Leaves.

Skissmani dag 2

Skissmanin fortsätter här på Scraputmaningen!

Idag är det Meritxell som bjuder på en skiss. Hon och vi andra i teamet är så klart sugna på att se hur du tolkar skissen! Du har till lördag 8/9 på dig att skicka ditt bidrag till
bidrag@milly.se. Märk ditt mail Skissmani 2.


Och nu så... Meritxells skiss:

image1149

Här kommer teamets tolkningar av skissen:

Marie/Smarre:
image1150


Meritxells egen tolkning:
image1151


Sophia/Fialia:
image1154Johanna/Silwerstar:
image1152


Kicki/Pickos:
image1155

Sofie/Fiffi:
image1153


Nu vill vi se din tolkning!

Skissmani dag 1

image1148

Den här veckan har vi på Scraputmaningen fått total SKISSMANI!
Vi kommer att bjuda på en helt ny skiss VARJE DAG denna vecka och vi hoppas att ni får lika roligt som vi!

Skisserna är alla gjorda av olika personer i teamet, allt för att passa så många som möjligt.
Precis som vanligt vill vi gärna se din tolkning av skissen oavsett om du gör layouter, kort eller något annat. Allt är lika skoj! Du har till på lördag8/9 på dig att skicka ditt bidrag till
bidrag@milly.se
Märk ditt mail med skissmani #1.

Först ut idag är Kicki/pickos som har gjort denna skiss:
image1145

Den har naturligtvis några ur teamet tolkat och här ser du Maries/smarres tolkning:
image1144

Här ser du Annas tolkning:
image1146

Och så här ser Kickis/pickos egna version ut:
image1147

Nu är det fritt fram för eget skapande! Lycka till!

****************************************************************************************************************************
Hur arbetar du med skisser? Tycker du om dem? Avskyr du skisser? Skriv till oss och berätta! Du kanske kan få göra ett gästinlägg där just du berättar om hur din arbetsgång med skisser ser ut.
bidrag@milly.se
****************************************************************************************************************************

Skiss med twist #11

Idag ska vi bjuda dig på vår sista Skiss med Twist. Ja det kan säkert dyka upp någon som gästspel vid något tillfälle sånt kan man aldrig veta.  :-)

Dagens skiss är gjord av Kicki/pickos och ser ut så här:

image1136

Sofie/Fiffi har scrappat skissen i originalversion:
image1140

Sedan twistar vi ett kvarts varv medsols och skissen ser ut så här:
image1137

Den versionen har Heléne tolkat så här:
image1141

Sedan twistar vi ytterligare ett kvarts varv och då ser skissen ut så här:
image1138

Den versionen har Pia scrappat:
image1142

Så twistar vi ett sista kvartsvarv och får denna skiss:
image1139

och den har Marie/Smarre tolkat så här:
image1143

Det var dagens skisser och vi utmanar dig nu att testa någon av dessa versioner. Du har till och med lördag 8/9 på dig att skicka ditt bidrag till
bidrag@milly.se Glöm inte att skriva vilken av versionerna du använde.

Sedan hoppas vi att du som gillar skisser har total koll på vår blogg den kommande veckan för det är total skissmani som gäller!