3:e Advent - Tändsticksaskar

Jag tänkte visa hur man enkelt kan dekorera fina tändsticksaskar att ge bort tex när man är hembjuden till någon i jul.
Jag har använt två av de stora askarna som är ca 6,5*12 cm stora och jag har dekorerat dem i två olika stilar.

Jag börjar med att stämpla och färglägga de stämplar som jag vill ha med på askarna. De till höger har jag färglagt med så kallad MCP-teknik och den till vänster har jag stämplat med Distressdyna, klippt med en zigzagsax och även färgat in kanterna med distressdyna och svamp för att få en lite gammaldags look.

Sedan skar jag ut fram och baksida till asken (skar dem 6,5x11,8cm stora). Tycker det är snyggt att ha en baksida i samma papper som framsidan.

Asken till vänster ville jag ge ett lite slitet/gammaldags utseende så där skrapade jag kanterna med min edge scraper samt färgade in kanterna med brun stämpeldyna i två olika nyanser. De blåa papprena färgade jag in ganska mycket med en matchande blå stämpeldyna för att få en känsla av natthimmel.

Därefter dekorerade jag framsidorna som jag ville ha dem (glömde tyvärr fota det steget tyvärr, var så inne i det jag gjorde...). Den röda dekorerades med ett brett rutigt band som jag knöt rosett på, en brun och kopparfärgad blomma med antikfärgad brad i en knappnål med pärlemohuvud samt journalingrutan jag stämplat tidigare och som fått ett "God Jul" på sig. Den blå stämplade jag på ängeln och jesusbarnet en gång med svart dyna och ritade med guldpenna i glorian mm och limmade sedan fast de färglagda utklippta motiven ovanpå. Fäste lite bastband med häftklammer som en krubba och blingade ängeln lite med en glittrig gelly roll penna och stämplade ett litet "God Jul". Ritade även lite "stjärnor" med vit gelpenna.
På baksidorna stämplade jag "önskar:" så att man nedanför kan skriva vem asken är från.
Sist av allt tejpar jag fast fram och baksida med dubbelhäftande tejp.

Och så här fina blir de när de är klara!


/Kicki-pickos

Om du vill få chansen att synas i Scraputmaningens blogg, maila då ditt bidrag till Scraputmaningen@gmail.com innan Fre. 19/12 och förminska ditt bidrag till 500 pixlar. Av de inkomna bidragen kommer vi att välja ut några som kommer att visas i bloggen så vänta gärna med uppladdning i din egen blogg tills vi har gjort vårt urval. Märk mailet "3:e advent - tändsticksaskar".

Adventspyssel- Nedräkning till jul med hjälp av tändsticksaskar!

Idag är det andra advent och de flesta av er har kanske redan köpt era julkalendrar men det finns fortfarande tid att göra din egen! Jag har gjort en av tändsticksaskar. Jag har gjort den som en chokladkalender åt min man men det går ju lika bra att lägga i nåt annat i de små lådorna till exempel lappar med citat eller kärleksförklaringar av olika slag.


Till kalendern behövs 24 tändsticksaskar. Det först jag gjorde var att sätta ihop askarna 3 och 3. Jag använde Biltemas dubbelhäftande tejp mellan askarna.


Sedan dekorerade jag sidorna på askarna. Jag valde att göra pappren lite längre för att kunna vika dem runt asken så att ingen av tändsticksasken skulle synas. Jag fäste även pappren med dubbelhäftande tejp.


När alla sidor var dekorerade gjorde jag en bottenplatta som jag klippt ut ur ett flingpaket. Jag gjorde plattan 5 mm större på varje sida. Kartongen klädde jag sedan i papper och sist så la jag ett streck med glitterlim runt bottenplattan.


Därefter satte jag på alla askarna på bottenplattan. Varje ask sattes fast med dubbelhäftande tejp i botten. För att göra det hela ännu stadigare tejpade jag även ovanpå askarna. Den tejp jag råkade ha tillhands var plåstertejpJ


Sedan satte jag i brads i varje ask så att det skulle likna små byrålådor. Detta var ett ganska jobbigt och krångligt moment eftersom kartongen i askarna var ganska hård. Men det finns ju många andra sätt om man inte har lust att kämpa som jag till exempel häfta fast band.


Till sist gjorde jag ett tak på samma sätt som jag gjorde bottenplattan. Jag dekorerade den med swirlar, akrylfärg och mycket glitterlim och fäste den med dubbelhäftande tjep.Och såhär blev det färdiga resulatet:


Så enkelt är det att göra en egen kalender. Om du har gjort en egen kalender eller provar att göra den här så maila gärna till oss så kanske ditt alster kommer visas i bloggen. Maila till Scraputmaningen@gmail.com  innan Fre. 19/12 och förminska ditt bidrag till 500 pixlar. Av de inkomna bidragen kommer vi att välja ut några som kommer att visas i bloggen så vänta gärna med uppladdning i din egen blogg tills vi har gjort vårt urval. Märk mailet "2a advent - adventskalender"

Ha det gott!
/DesignteametPS: Idén kommer från www.skrotboken.blogspot.com


Vinnare av vår novembertävling!

Hejsan!
Tack allihop för era underbara bidrag till vår tävling. Dessvärre kan det bara bli en vinnare.. Den som designteamet har utsett till vinnare är:


MissGoldie! Här är hennes underbara tolkning av annonsen:Stort grattis!! Nu väntar dig ett härligt bokstasstickerspaket från:
 


Vi ger din adress till Scrapduon så ni kan få kontakt med varandra!

/Designteamet