1:a Advent - "Julbollar"

Hej alla läsare jag hoppas ni har/får en mysig och varm första advent med glögg, pepparkakor, stakar och stjärnor.

Idag tänkte vi på scraputmaningen bjuda på lite Julpysselinspiration i form av små julbollar att hänga i fänstret eller i granen eller på nått annat ställe man vill dekorera lite extra :-)


Det man behöver är papper (spillbitar funkar utmärkt), cirkelstans, chalk, lim (prova själv vilket du tycker funkar bäst) och band.Bollarna blir olika stora beroende på vilken storlek på cirkelstans man använt, min är ganska stor 3-4cm i diameter kanske.

* Börja med att stansa ut 20 cirklar ur valfritt papper.* chalka kanterna på alla cirklarna och vik sedan in deras kanter så de blir till sådana här triangar: (man får prova sig fram lite första för att se hur mycket det är man ska vika in men när man gjort några så får man in känslan :-D )

  

*Nu börjar man med första varvet av cirklar, montera ihop 5 stycken sida mot sida så de bildar en "ring", jag har här valt att använda fotofix mellan bitarna men ni kanske kommer på nått bättre lim :-)

 

* Fortsätt att sätta dit 5 till mot de sidor som är "fria" och sen fem till mellan de fem så ni får en sån här boll:

 

* Montera dit de sista 5 cirklarna MEN limma inte ihop de sista två sidorna mot varandra, där ska man pilla ner bandet snart.

* Nu är det dags att välja ut vilket band du vill ha och även mäta ut önskad längd beroende på hur de ska hänga :-) Knyt sedan en knut av de två ändarna på bandet:

 

* Stoppa ner bandets knut i springan som är kvar i bollen och montera därefter ihop även den med lim.
* Nu är det bara att hänga upp din boll eller om du vill kan du dekorera den lite mera med kanske lite bling eller kanske en toffs :-D

(Alla småbilderna är klickbara så man kan få se dem större)


Om du blir inspirerad att åxå prova dessa julbollar så vill vi gärna se så sätt igång å skapa och låt kreativiteten flöda!

Om du vill få chansen att synas i Scraputmaningens blogg, maila då ditt bidrag till Scraputmaningen@gmail.com  innan Fre. 19/12 och förminska ditt bidrag till 500 pixlar. Av de inkomna bidragen kommer vi att välja ut några som kommer att visas i bloggen så vänta gärna med uppladdning i din egen blogg tills vi har gjort vårt urval. Märk mailet "1:a advent - julbollar"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback