3:e Advent - Tändsticksaskar

Jag tänkte visa hur man enkelt kan dekorera fina tändsticksaskar att ge bort tex när man är hembjuden till någon i jul.
Jag har använt två av de stora askarna som är ca 6,5*12 cm stora och jag har dekorerat dem i två olika stilar.

Jag börjar med att stämpla och färglägga de stämplar som jag vill ha med på askarna. De till höger har jag färglagt med så kallad MCP-teknik och den till vänster har jag stämplat med Distressdyna, klippt med en zigzagsax och även färgat in kanterna med distressdyna och svamp för att få en lite gammaldags look.

Sedan skar jag ut fram och baksida till asken (skar dem 6,5x11,8cm stora). Tycker det är snyggt att ha en baksida i samma papper som framsidan.

Asken till vänster ville jag ge ett lite slitet/gammaldags utseende så där skrapade jag kanterna med min edge scraper samt färgade in kanterna med brun stämpeldyna i två olika nyanser. De blåa papprena färgade jag in ganska mycket med en matchande blå stämpeldyna för att få en känsla av natthimmel.

Därefter dekorerade jag framsidorna som jag ville ha dem (glömde tyvärr fota det steget tyvärr, var så inne i det jag gjorde...). Den röda dekorerades med ett brett rutigt band som jag knöt rosett på, en brun och kopparfärgad blomma med antikfärgad brad i en knappnål med pärlemohuvud samt journalingrutan jag stämplat tidigare och som fått ett "God Jul" på sig. Den blå stämplade jag på ängeln och jesusbarnet en gång med svart dyna och ritade med guldpenna i glorian mm och limmade sedan fast de färglagda utklippta motiven ovanpå. Fäste lite bastband med häftklammer som en krubba och blingade ängeln lite med en glittrig gelly roll penna och stämplade ett litet "God Jul". Ritade även lite "stjärnor" med vit gelpenna.
På baksidorna stämplade jag "önskar:" så att man nedanför kan skriva vem asken är från.
Sist av allt tejpar jag fast fram och baksida med dubbelhäftande tejp.

Och så här fina blir de när de är klara!


/Kicki-pickos

Om du vill få chansen att synas i Scraputmaningens blogg, maila då ditt bidrag till Scraputmaningen@gmail.com innan Fre. 19/12 och förminska ditt bidrag till 500 pixlar. Av de inkomna bidragen kommer vi att välja ut några som kommer att visas i bloggen så vänta gärna med uppladdning i din egen blogg tills vi har gjort vårt urval. Märk mailet "3:e advent - tändsticksaskar".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback