Bokrecension


Vad kan vara bättre när man är på semester än att läsa en bok? Det finns en hel del scrapböcker på marknaden och vi i designteamet äger några stycken! Smile Därför  har vibestämt oss för att skriva recensioner om de böcker vi har.  I samband med recensionen kommer vi att ge en utmaning. Vi hoppas ni hittar massor med inspiration! Maila oss gärna om ni skulle vilja läsa om någon speciell bok!

image924


Titeln: Creative Albums
Författare: Donna Downey
Utgiven av: Simple Scrapbooks
År: 2005
Pris (ca): 120 kr


Beskrivning:
Vad kan du göra med dina gamla CD-skivor, en gammal cigarrlåda, papperspåsar eller disketter? Donna Downey använder ?icke-scrapbook-produkter? för att med enkla tekniker skapa effektfulla album och alster för att spara dina minnen.
Creative Albums är en liten spiralbunden bok (ung. 20x20cm) som har 25 olika projekt för att skapa kreativa, annorlunda och enkla minialbum.
Men det är inte bara gamla saker man kan använda utan boken beskriver också olika tekniker för att skapa egna minialbum med papper och kartong.
Varje projekt förklaras på två sidor, som en dubbel LO, men den högra sidan öppnas upp för att visa två extra sidor som innehåller en lista med material och verktyg man behöver, steg-för-steg-bilder samt beskrivning av varje steg.

Kommentarer:
En mycket intressant och inspirerande bok för att skapa alster, perfekt när man har en inspirationssvacka eller vill scrappa med lite annorlunda produkter.
Boken är lätt att läsa (den har väldigt lite text) och det är lätt att följa instruktionerna med hjälp av de steg-för-steg-beskrivningar som ingår i varje projekt. Efter att ha bläddrat igenom boken blir man sugen på att skapa de 25 projekt som Donna bjuder på. De är en jättebra inspirationskälla när man ska ge bort en liten present, till exempel! Boken inspirerar också att titta runt omkring dig och hitta saker som du kan använda till dina alster.
Tycker du om den här boken så finns det två böcker till av samma författare: Photo Decor och Decorative Journals.

Betyg:
Meri:

Emilia:
Marie:

UTMANING:

Donna säger i sin bok ?Think outside the box!? och det är just det vi utmanar dig att göra idag! Skapa ett annorlunda alster! Låt dig inspireras av en av Donnas underbara projekt eller kom på ett själv! Titta runt omkring dig, du hittar säkert någonting du kan använda för att skapa ett alster!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback