Bokrecension The big picture

När sommarvädret inte är det allra bästa kan man ju krypa upp i soffan med en härlig scrapbok i väntan på hängmattan ute. Så idag bjuder vi på ännu en bokrecension!

image945

Titeln: The Big Picture
Författare: Stacy Julian
Utgiven av: Simple Scrapbooks
År: 2005
Pris (ca): 155 kr

Beskrivning:
The big picture handlar om att se scrappandet i ett större perspektiv. Istället för att utgå från fotografierna så är Stacys utgångspunkt hennes liv och minnen. Hon scrappar inte kronologiskt, utan hennes album är en salig blandning tidsmässigt.
Boken är indelad i tre delar. I den första delen visas en layout per sida och Stacy svarar på frågorna varför, var och vad för varje layout. I den andra delen finns olika projekt och temaalbum och i den sista delen visar Stacy sitt albumsystem och diskuterar motivation och sitt sätt att tänka när det gäller scrappande.
Boken är spiralinbunden och det medföljer även tolv stycken tags med olika ämnen. Av dessa är det meningen att man ska skapa sin egen påminnelse av vad som är viktigt i ens liv och som borde vara med i ens album. Under bokens gång hänvisas det till när man ska fylla i de olika tagsen.

Kommentarer:
Har man känt press för att man inte hinner scrappa alla foton man vill eller om scrappandet känns oinspirerat så kan den här boken verkligen ge en tankeställare. Den är full av idéer och motivation som mynnar ut i att scrappande är en livsstil, släpp alla måsten och borden och ha kul. Genom att läsa boken vill Stacy att man ska komma fram till varför man scrappar och ta fasta på det.
Från Stacys layouter, temaalbum och kommentarer får man många idéer på roliga projekt att göra och om man fyller i tagsen som följer med boken så har man en tagbok som man kan bläddra i för att påminna sig själv om varför man scrappar och vad som är viktigt för just en själv.

Betyg:
Emilia: image946

UTMANING:
Varför scrappar du? Skapa en layout eller ett annat projekt om varför du scrappar och vad det betyder för dig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback